9 januari 2019

Wat een feest! Tijdens de vijfde Metakids Top 2000 Muziekquiz in ’t Veld streden wel 27 teams om de winst en voor het goede doel. De organisatie haalde er maar liefst 3.531 euro mee op voor Metakids.

Van de eerste editie in 2014 met 13 teams tot die van 29 december 2018 is de muziekquiz uitgegroeid tot een gezellig evenement tussen Kerst en Oud en Nieuw met steeds meer deelnemers en toeschouwers. Dit jaar organiseerden Sven en Ester Baas (ouders van Maud) met Ingrid, Rob en Rob een ontspannen en spannende avond vol muziekkennis, een act, prijzen en veel gezelligheid in Partycentrum De Vriendschap.

De familie Baas zet zich regelmatig in voor Metakids, sinds bij hun dochter Maud de metabole ziekte NKH is vastgesteld. Eerder vertelde Sven dat zij dit doen om meer onderzoek naar metabole ziekten mogelijk te maken: “Alleen door onderzoek kunnen er daadwerkelijk stappen worden gezet.”

Sven zag in de afgelopen vijf jaar de muziekquiz tijdens de Top2000 op NPO Radio 2 groeien: “Echt bijna niet te geloven. Vorig jaar duurde het twee weken voordat we vol zaten. Nu waren binnen 48 uur bijna alle stoelen gevuld. Er komen ook steeds meer mensen een kijkje nemen.”