4 november 2019

Dr. Clara van Karnebeek, kinderarts en geneticus, is per 1 november benoemd tot hoogleraar Metabole Ziekten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij wordt ook hoofd metabole ziekten aan de afdeling Kindergeneeskunde in het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc.

Bij het Radboudumc is het aandachtsgebied van Van Karnebeek neurometabole ziekten, met name vroege diagnose en innovatieve therapie. Zij houdt een parttime aanstelling als principal investigator voor onderzoek bij het Amsterdam UMC.

UMD

Prof. dr. Clara van Karnebeek is, samen met prof. dr. Hans Waterham, programmadirecteur van United for Metabolic Diseases, UMD, dat dit jaar van start ging. Dit multidisciplinaire samenwerkingsverband heeft als doel innovatief onderzoek te verrichten om diagnose, preventie, behandeling en zorg voor patiënten en hun gezinnen met een metabole ziekte te verbeteren. Het UMD is met steun van Metakids en de VriendenLoterij gestart.

We feliciteren haar met deze nieuwe rol.