22 september 2021

Wat een bijzonder weekend! Veel wandelaars en een enkele fietser gingen dit weekend op pad voor Metakids. Zij hielden hun eigen Dam tot Damloop, en haalden samen meer dan 36.300 euro op voor onderzoek.

Van Terwolde tot IJsselstein, van West-Graftdijk tot natuurlijk de Dam van Amsterdam, er kwamen foto’s en berichten uit het hele land! Wegens de afgelasting van de  Dam tot Damloop liepen heel wat teams dit jaar hun eigen route.

Veel teams hadden zich al voorbereid: met training, met fondsenwerving en het delen van hun verhalen. Gemotiveerd door hun eigen (intensieve) ervaring met metabole ziekten, hebben ze zich voor en tijdens het Dam tot Damweekend enorm ingezet. Inzet die ook opgemerkt werd door het Noord-Hollands Dagblad.

Een van de deelnemers beschreef vooraf op LinkedIn waarom hij meedeed aan team Hart-lopen voor Nina: “Daar zullen we dan weer staan, met die achtbaan van emoties. Met een lach en een traan, trots en verdrietig tegelijk.”

Dat gevoel blijft. Veel deelnemers kennen de rouw en het verdriet dat een metabole ziekte aanricht. Ouders en familie liepen, vaak omringd door vrienden en collega’s. Al lopend stonden ze stil bij het gemis. Maar ze liepen ook voor hoop, omdat in onderzoek hoop ligt voor de toekomst.

Bekijk hieronder een aantal foto's

Zo was er Team Thijs uit Terwolde, dat samen liep voor Thijs. Hij overleed op 15-jarige leeftijd aan een metabole ziekte. Zijn  familie en vrienden maakten er een mooie dag van. Zijn foto kreeg een ereplaats.

Bedrijventeam Osborne Clarke, al eerder voor Metakids in de startblokken op de Dam tot Damloop, wandelde nu vooral voor Jax, het zoontje van één van hen.

De Amsterdamse Dam werd ook echt bereikt: wandelaars Charlotte, Ineke en hun echtgenoten vroegen zo aandacht voor metabole ziekten en voor Charlotte’s dochter Benthe.

Andor deelde een vrolijke foto van zijn wandeling met zijn zus en zijn dochter Carmen in het Amsterdamse Waterleidinggebied.

Moeder Elianne wandelde met een vriendin naar het grafje van haar dochtertje Noor.

Nicole en haar man wandelden voor hun dochtertje Daniek, die maar vijf dagen werd.

Alle deelnemers en donateurs, hartelijk bedankt voor jullie inzet! Samen maken we metabole ziekten behandelbaar.