15 mei 2024

Hierbij stelt Stichting Metakids haar Jaarverslag 2023 beschikbaar. Met trots en tevredenheid kijken we terug op een jaar waarin een aantal belangrijke Metakids fundamenten, te weten die op het gebied van fondsenwerving, het wetenschapsbeleid en de communicatiestrategie grondig onder de loep werden genomen. De ‘verbouwing’, zoals de herzieningen door directeur Jan-Matthijs van Eendenburg werden genoemd, heeft geleid tot een verdere professionaliseringsslag van Metakids.

“Prachtig om te zien welke stappen er met het team en het Bestuur zijn gemaakt in de Nederlandse metabole wereld”, aldus ‘aanvoerder’ Van Eendenburg. Zijn missie is; dat over 10 jaar de helft van alle metabole patiënten te behandelen zijn. Hij blijft er naar streven de ambities van Metakids naar een hoger niveau te tillen. Ook de verbindende en coördinerende rol als het gaat om de samenwerking tussen de partijen die werken voor de metabole patiënten in Nederland (en daarbuiten) hebben in de nabije toekomst zijn bijzondere aandacht. “Ik geloof heilig in de kracht van het ineenslaan van handen. Alleen dan kan er sprake zijn van echte impact op de levens van patiënten met een metabole ziekte. Ik vervul graag de rol van voortrekker, ook in 2024 weer.”

In het jaar 2023 werd nog eens bevestigd dat stichting Metakids beschikt over een grote groep, zeer trouwe medestanders, betrokkenen en actienemers zoals: donateurs, patiënten en familieleden, artsen, onderzoekers en vrijwilligers. Team Metakids is hen allen zeer dankbaar voor hun steun.

Klik hier voor het jaarverslag van 2023.