Metakids streeft ernaar dat over 20 jaar alle metabole ziekten behandelbaar of te voorkomen zijn. Om deze ambitie waar te maken is onderzoek van levensbelang. Want alleen door steeds weer nieuwe studies uit te voeren, leren we en krijgen we nieuwe inzichten in deze slopende ziekten. Tijdige diagnose, passende zorg en betere behandelingen komen zo dichterbij.

Lees meer over het onderzoek van deze Jonge Talenten

Christoff Odendaal

“Ik heb tijdens mijn studieperiode in het UMCG gemerkt dat ouders en patiënten in het metabole veld erg betrokken en bereid zijn om mee te helpen. Mijn boodschap aan hen is dan ook: blijf alstublieft zo betrokken!”

Lees meer

Fabio Catalano

Gentherapie, ons wapen tegen metabole ziekten, heeft een enorm potentieel. Er is echter nog steeds ruimte om de veiligheid en werkzaamheid ervan te verbeteren en de toepasbaarheid ervan te verbreden. Dit ervaar ik als aanzienlijke uitdaging als intrigerende puzzel.

Lees meer

Yorrick Jaspers

“Als onderzoeker streef ik ernaar om door middel van onderzoek inzicht te krijgen in deze complexe ziekten, met als uiteindelijke doel het ontwikkelen van meer effectieve diagnostische methoden en behandelingen.”

Lees meer

Indi Joore

“De individuele ziekten zijn vaak te zeldzaam om voor allemaal een goede behandeling te ontwikkelen”.

Lees meer

Van Jong Talent naar Impactvol Onderzoeker

In de ‘Jong Talent Special’ van Metakids besteden we aandacht aan jonge mensen met een missie. Het zijn nieuwsgierige personen die gepassioneerd zijn over het verkennen van de ingewikkelde werking van het menselijk lichaam.

Lees meer

Rianne van Outersterp

Metabole ziekten hebben een enorme impact op het leven van patiënten en hun familie. Het onderzoek naar deze ziekten is een enorme uitdaging omdat er zo veel verschillende metabole ziekten zijn en deze allemaal erg zeldzaam zijn.

Lees meer

Federica Conte

Stofwisselingsstoornissen zijn zeldzame, complexe ziekten die vaak worden vergeten door grote farmaceutische bedrijven, waardoor duizenden patiënten wereldwijd wachten om gezien, gehoord en geholpen te worden.

Lees meer

Nicki Coveña

Als onderzoeker naar metabole ziekten is mijn ultieme doel om een betekenisvolle impact te hebben op het leven van jonge patiënten en hun families die hierdoor worden getroffen.

Lees meer

Gautam Kok

Er bestaan veel verschillende metabole ziekten die individueel erg zeldzaam zijn. Het is daardoor moeilijk onderzoek te doen naar al deze ziekten, laat staan om het mechanisme van de ziekte te ontrafelen en behandelingen te bedenken.

Lees meer

Berith Balfoort

Ons metabolisme is een ingewikkeld en bijzonder precair proces, waarin één kleine verandering ernstige gevolgen teweeg kan brengen. Vaak zijn dit zeer zeldzame ziekten, die onder veel artsen niet bekend zijn.

Lees meer