In 2018 startten zes universitaire ziekenhuizen in Nederland en patiëntenvereniging VKS een uniek samenwerkingsverband: United for Metabolic Diseases (UMD). UMD wil de komende jaren een aantal belangrijke mijlpalen halen in het onderzoek naar en de behandeling van metabole ziekten.

Metakids ondersteunt UMD. We zijn ervan overtuigd dat deze krachtenbundeling van expertise en onderzoek een versnelde oplossing biedt voor de behandeling van kinderen met metabole ziekten. UMD is voor Metakids een belangrijke schakel in onze droom om binnen 20 jaar alle metabole ziekten behandelbaar te maken of te voorkomen. Daarom is Metakids sinds het begin betrokken om dit samenwerkingsverband mogelijk te maken.

“De lichamelijke en geestelijke aftakeling van deze kinderen kan alleen worden voorkomen worden als er snél wordt gehandeld.”

Metakids steunt UMD

Sinds 2019 gaat een deel van de fondsen die Metakids inzamelt naar UMD, om onderzoek via dit samenwerkingsverband mogelijk te maken. UMD verdeelt onder meer Catalyst Grants, waarmee men de diagnostiek, behandeling en zorg voor patiënten en gezinnen met een erfelijke metabole ziekte wil bevorderen.

Bekijk hier de website van UMD

Metakids ondersteunt UMD