Onderzoek is ontzettend belangrijk. Door onderzoek komen we meer te weten over metabole ziekten en met meer kennis kunnen we nieuwe behandelmethoden ontdekken. Onderzoek is de enige manier om levens van kinderen met een metabole ziekte te redden.

Metakids is één van de grootste financiers van onderzoek naar metabole ziekten in Nederland. Tientallen onderzoeken kunnen rekenen op onze steun. Metabole onderzoeken duren twee tot vier jaar en kosten € 50.000 tot € 100.000 per jaar.

Onderzoek dankzij jou

De door Metakids gefinancierde onderzoeken richten zich op de diagnostiek en behandeling van metabole ziekten en op verbetering van de kwaliteit van leven van jonge patiënten. In 2022 verdeelt Metakids ondanks corona een bedrag van € 1.395.514 over verschillende onderzoekenDe financiering van onderzoeken is mogelijk dankzij al onze donateurs, sponsoren, partners, nalatenschappen en actievoerders.


Recente onderzoeksartikelen

  • Nieuwe metabole ziekte ontdekt

    Dat er nog veel nieuws te ontdekken valt op het gebied van onderzoek bij metabole ziekten blijkt eveneens uit het reeds gepubliceerde onderzoek van Arts-onderzoeker Irena Muffels en hoofdonderzoeker dr. Peter van Hasselt. Het onderzoek leverde informatie op over een nieuwe metabole ziekte.

    Lees artikel

  • Drie onderzoeken uit 2023 uitgelicht

    Aankomend jaar wordt er door verschillende onderzoekers weer had gewerkt aan nieuwe oplossingen voor metabole ziekten. Hieronder lees je meer over drie onderzoeken die dit jaar van start gaan.

    Lees artikel

Stop de erfelijke aftakeling door metabole ziekten. Doneer nu.