Voor een toekomst voor kinderen

Metakids financiert onderzoek naar metabole ziekten dankzij giften. Zo krijgen kinderen met deze ziekte een levensreddende behandeling. Belangrijk, want metabole ziekten zijn de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland. Ook met uw gift uit een nalatenschap bouwt Metakids aan een toekomst voor kinderen met metabole ziekte. Lees meer over nalaten aan Metakids in onze brochure vol informatie, praktische tips en ervaringen.

Nalaten aan Metakids

Geef kinderen met een metabole ziekte een toekomst
Uw waarden doorgeven, dat is belangrijk. Dit kan met een nalatenschap. Zodat u medisch onderzoek naar metabole ziekten financieel steunt en het grote verschil maakt voor deze zieke kinderen. Bij Metakids is een gift via een testament in goede handen. De stichting heeft het CBF-keurmerk en heeft de ANBI-status. Lees meer over onze keurmerken.

Wilt u Metakids daarom opnemen in uw testament? Er zijn twee manieren: met een erfstelling of een legaat. Vraag onze brochure aan.

Metakids benoemen als (mede-) erfgenaam
Bij een erfstelling kiest u een persoon, organisatie of goed doel als erfgenaam. Er kunnen meerdere erfgenamen zijn in uw testament. U bepaalt welk deel van de nalatenschap door elke erfgenaam wordt ontvangen. Na het overlijden worden eerst alle kosten en schulden eraf gehaald. Hierna ontvangen erfgenamen hun deel.

Metakids benoemen in een legaat
Met een legaat legt u in uw testament vast dat een geldbedrag, een percentage van het vermogen of een bepaald bezit, zoals bijvoorbeeld een schilderij of sieraad, naar een persoon, organisatie of goed doel gaat. U kunt meerdere legaten kiezen.
Neem contact op met een notaris op uw erfstelling of legaat in een testament op te nemen.

Belastingvrij nalaten

Vanwege onze ANBI-status is een nalatenschap aan Metakids volledig vrijgesteld van erfbelasting. Uw nalatenschap kunnen we hierdoor geheel besteden aan ons doel: een behandeling voor alle kinderen met een metabole ziekte.

Zij kozen voor Metakids
Corrie en Dieter verloren hun twee kinderen, Erwin en Daisy, aan een slopende metabole ziekte. Zij kozen voor een nalatenschap aan Metakids. “We hebben onze kinderen beloofd Metakids te blijven steunen tot er een behandeling is voor alle metabole ziekten.”

Dankzij onderzoek komt Jesse tot bloei

Jesse heeft de metabole ziekte PDE. De ziekte zorgde ervoor dat hij, toen hij drie maanden oud was, hevige epileptische aanvallen kreeg en iedereen vreesde voor zijn leven. Gelukkig kwam er snel een diagnose én een behandeling. Sindsdien zijn er, dankzij onderzoek gesteund door Metakids, steeds nieuwe behandelingen beschikbaar gekomen. Zodat Jesse, samen met zijn broer, gewoon als kind kan opgroeien. Lees over de impact van onderzoek op het leven van Jesse.

Lees Jesse zijn verhaal

Een behandeling door onderzoek
Artsen en onderzoekers werken aan veel meer behandelingen voor kinderen met een metabole ziekte. Metakids maakt dit mogelijk, dankzij de steun van donateurs, partners en hopelijk ook u. Steun onderzoek, zodat kinderen weer tot bloei komen. Lees meer over onderzoek.

Uitvaart

Ook bij een uitvaart kunt u aan Metakids denken. Dit kan bijvoorbeeld met een verzoek om donaties in plaats van bloemen. Wilt u ook op deze manier onderzoek mogelijk maken? We helpen u graag met bijvoorbeeld een donatiebox via info@metakids.nl of 020 – 612 2261.