Waarom Metakids in je testament of legaat?

Door Metakids op te nemen in je testament of legaat, help je ons meer geld te besteden aan onderzoek. Op deze manier werk je ook na leven mee aan een betere toekomst voor kinderen met een metabole ziekte. Er zijn verschillende manieren om Metakids op te nemen in je testament:

Erfenis

Je kunt ervoor kiezen te helpen door Metakids tot erfgenaam te benoemen. Als je dit wilt doen heb je hulp van een notaris nodig. Je eigen notaris kan je hierbij verder helpen. Heb je deze (nog) niet, dan kan mr. Cora Hagendijk van Meijer c.s. Notarissen je ook informatie geven over de verschillende mogelijkheden. Op Notaris.nl zijn ook notarissen per regio te vinden.

Vanwege onze ANBI-status is wat je ons nalaat volledig vrijgesteld van schenk- en successierechten. Je bent er dus zeker van dat de gehele geldsom daadwerkelijk bij Metakids komt.

Legaat

Je kunt ons ook helpen door Metakids als legataris op te nemen in je testament: Metakids krijgt dan een legaat. Bij een legaat wordt exact omschreven wat je na leven aan Metakids nalaat. Denk aan een vastgesteld geldbedrag, een percentage van je nalatenschap of een bepaald goed (kunst, huis). Een legaat wordt door de notaris geregeld. Je kunt hier je eigen notaris inschakelen of contact opnemen met mr. Cora Hagendijk van Meijer c.s. Notarissen.

Ook hier zorgt ANBI-status ervoor dat wat je ons nalaat volledig is vrijgesteld van schenk- en erfbelasting.

Nalaten aan een bepaald onderzoek

Wil je dat je nalatenschap aan Metakids op een specifieke plek terechtkomt? Bij een specifiek onderzoek bijvoorbeeld? Laat het ons weten dan bekijken we samen de mogelijkheden. Je kunt over de verschillende mogelijkheden van nalaten aan Metakids contact opnemen met Jan-Matthijs van Eendenburg, via 06 – 150 40 544 of nalaten@metakids.nl

Uitvaart

Ook bij een uitvaart kun je aan Metakids denken. Dit kan bijvoorbeeld met een verzoek om donaties in plaats van bloemen. Wil je ook op deze manier onderzoek mogelijk maken? We helpen je graag met bijvoorbeeld een donatiebox via info@metakids.nl of 020 – 612 2261.

“Waar je ook voor kiest: jouw hulp biedt kinderen met een metabole ziekte kans op leven!“