Wil jij jongeren informeren over 3FM Serious Request, metabole ziekten en ze enthousiasmeren om in actie te komen voor Metakids? Wij zoeken gastlesvrijwilligers die dit vanaf september tot half december willen gaan doen. Help jij ons door gastlessen te geven op basisscholen en in het voortgezet en hoger onderwijs?  

Breng het verhaal van 3FM Serious Request en Metakids tot leven in de klas 

3FM Serious Request is een grote geldinzamelingsactie die jaarlijks georganiseerd wordt in de week voor kerst door de Nederlandse radiozender NPO 3FM. Tijdens de actie zetten dj’s van de radiozender zich 24/7 in voor een goed doel. Dit jaar is dit Metakids! Wij hopen dat scholieren en studenten na jouw gastles meer weten over metabole ziekten en enthousiast in actie komen voor 3FM Serious Request 2024.

Als gastlesvrijwilliger heb jij een cruciale rol in het informeren en inspireren van scholieren en studenten. Heb jij tevens een persoonlijke ervaring met metabole ziekten? Jouw verhaal maakt extra indruk en spoort iedereen aan om in actie te komen voor 3FM Serious Request.

Wat ga je doen?

 • Tijdens de gastles vertel je meer over het Glazen Huis, de missie van 3FM Serious Request, wat zijn metabole ziekten en het belang van onderzoek.
 • Vervolgens ga je de groep enthousiasmeren en begeleiden om in actie te komen: samen halen we zoveel mogelijk geld op voor onderzoek!

Wat vragen we van jou? 

 • Enthousiasme en betrokkenheid: een persoonlijke ervaring met metabole ziekten in jouw omgeving is een pluspunt, maar niet noodzakelijk.
 • Eventuele didactische vaardigheden of onderwijservaring zijn meegenomen, maar niet vereist.
 • Je bent een boeiende verteller en deelt graag op een inspirerende manier jouw verhaal. Je vindt het leuk om vragen te beantwoorden van nieuwsgierige scholieren.
 • Je bent beschikbaar tijdens schooluren vanaf september tot half december.
 • Je bent beschikbaar om in de regio Zwolle gastlessen te geven.

Woon je buiten de regio Zwolle? Ook dan hebben we je nodig want we willen zoveel mogelijk scholen in heel Nederland bereiken!

We verwachten dat je in de periode van september tot half december doordeweeks een paar uur beschikbaar bent voor het geven van gastlessen. Een voorbereidende bijeenkomst eind augustus helpt je om zelfverzekerd en met voldoende kennis aan de slag te gaan. Je krijgt van ons alle tools om het verhaal te vertellen en te zorgen dat de scholieren en studenten vol enthousiasme in actie gaan komen.

Uiteraard gaat alles in gezamenlijk overleg.

Wat bieden wij? 

 • Een handleiding en (interactief)lesmateriaal. Dit wordt samengesteld samen met een professionele partij met jaren ervaring in het informeren en enthousiasmeren van scholieren en studenten.
 • Voorbereidende training eind augustus.
 • Vaste contactpersonen vanuit Metakids voor meer informatie en overleg.
 • Samenwerken met een gepassioneerd team van Metakids medewerkers, vrijwilligers, artsen en onderzoekers.

Meld je aan!
Wil jij een steentje bijdragen aan 3FM Serious Request 2024 voor Metakids? Wil jij zorgen voor meer naamsbekendheid van metabole ziekten én helpen om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek?

Meld je aan als gastlesvrijwilliger via onderstaande knop. Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Geef jouw school op
Naast het geven van een gastles, kunnen scholen zich nu ook aanmelden voor het ontvangen van een gastles, georganiseerd door 3FM Serious Request en Metakids. Geef jouw school op via onderstaande knop.