Metakids vindt samenwerking binnen het metabole onderzoeksveld elementair bij het behalen van gestelde doelen. Metakids ondersteunt daarom het samenwerkingsverband van zes academische metabole centra en patiëntenvereniging VKS. Samen zitten zij in United for Metabolic Diseases (UMD).

For English, see this page.

Financiering via Metakids

Naast de steun aan UMD onderscheidt Metakids de volgende typen subsidies:

Vragen? Stuur een e-mail naar: i.vandervelde@metakids.nl/ info@metakids.nl
Of bel: 020–612 22 61

Subsidieronde Thematic Research 2024

Subsidiecall ‘Focus op therapie ‘24’ gesloten

Wetenschappelijk onderzoek is volgens Metakids cruciaal om vooruitgang te boeken in de strijd tegen metabole ziekten. Om deze reden heeft Metakids besloten om, in samenwerking met UMD, een subsidieronde uit te schrijven en daarmee nieuw wetenschappelijk onderzoek financieel mogelijk te maken.

De subsidieronde (ook wel call genoemd) met als thema ‘Focus op therapie’ is nu geopend. De deadline voor het indienen van aanvragen is 26 april 2024. Raadpleeg voor meer informatie over deze call en de instructie voor het indienen van aanvragen het document ‘Aankondiging subsidieronde 2024’. Ook het vooraanvraag formulier is hieronder te downloaden. Neem bij vragen contact op met Ina van der Velde, i.vandervelde@metakids of 020 612 22 61.

Aankondiging subsidieronde 2024

PDF 101 KB

PDF 101 KB

Vooraanvraag formulier 2024

DOCX 55 KB

DOCX 55 KB

Volledig voorstel formulier

DOCX 102 KB

DOCX 102 KB

Volledig voorstel financiële specificatie formulier

XLSX 29 KB

XLSX 29 KB

Metakids Formulieren

Alle aanvragen en rapportages worden beoordeeld door de onafhankelijke Wetenschappelijke Adviesraad (WAR) van Metakids, die het bestuur van Metakids adviseert. De WAR wordt daarbij ondersteunt door een wisselend reviewerspanel van (internationale) experts.

Voor rapportages van lopende projecten dienen onderzoekers gebruik te maken van de standaard rapportageformulieren en de guideline (Engelstalig). Rapportages zijn zowel inhoudelijk als financieel. Voor meerjarige projecten zijn naast de eindrapportage ook jaarlijkse tussenrapportages vereist.

Metakids Financieringsvoorwaarden

De (Nederlandstalige) Financieringsvoorwaarden van Metakids zijn hier te downloaden:

Metakids Financieringsvoorwaarden

PDF 248 KB

PDF 248 KB

Neem voor meer informatie over financiering van onderzoek via Metakids, ook buiten de subsidierondes om, contact op met Ina van der Velde, projectmanager interne zaken & financieringsbeleid (i.vandervelde@metakids.nl) of via 020- 612 2261.