Elke dag wordt er in Nederland een kind geboren met een metabole ziekte (ook wel stofwisselingsziekte genoemd). De ziekte is erfelijk en zorgt voor aftakeling, veel pijn en verdriet. Voor veel van deze kinderen is geen behandeling. Dit is onacceptabel.

Onze missie

Metakids strijdt voor een wereld waarin metabole ziekten behandelbaar of te voorkomen zijn en waar geen kind meer komt te (over)lijden aan een metabole ziekte. Metakids zet alles in het werk om ervoor te zorgen dat alle metabole ziekten binnen 20 jaar behandelbaar of te voorkomen zijn.

Visie

Metakids wil dat iedereen weet wat metabole ziekten zijn en werft de noodzakelijke fondsen zodat deze ziekten niet meer een doodsvonnis zijn voor de kinderen die het hebben. Erfelijke metabole ziekten zijn namelijk de meest dodelijke ziekten onder kinderen in Nederland. Bij duizenden kinderen veroorzaken de ziekten ernstige lichamelijke en verstandelijke beperkingen. De oplossing ligt in onderzoek. Met gericht, innovatief onderzoek moet het mogelijk zijn om binnen tien jaar een effectieve behandeling te hebben voor zeker de helft van alle metabole ziekten. Over twintig jaar moeten alle metabole ziekten te behandelen of te voorkomen zijn. Dat is waar Metakids zich hard voor maakt, samen met ouders, artsen, specialisten en onderzoekers.

Doelstelling

Onze doelstelling is om als professionele fondsenwervende organisatie effectief onderzoek naar metabole ziekten mogelijk maken, zodat het grote leed van de gezinnen die erdoor geraakt worden, stopt. Daarom vragen we mensen om zo veel mogelijk te doneren en in hun omgeving te praten over de ziekten, zodat iedereen zich bewust wordt van het belang van onderzoek. We pakken hierin de rol van katalysator en verbinder om de juiste mensen, organisaties en expertise bij elkaar te brengen om samen dat onderzoek een zo groot mogelijk effect te laten hebben.

Bekijk onze organisatie