Metabole ziekten zijn de meest dodelijke ziekten onder kinderen in Nederland. Dat moet veranderen! Jouw donatie aan 3FM Serious Request versnelt het onderzoek naar levensreddende behandelingen. Doe je mee?

Doneren aan 3FM Serious Request, hoe werkt dat precies?

Wil je een steentje bijdragen aan Metakids via 3FM Serious Request? Je hebt verschillende manieren om dat te doen. Om te beginnen kun je je eigen actie opzetten. Ga naar de ‘Kom in Actie’-pagina op npo3fm.nl/kominactie en laat je creativiteit de vrije loop. Organiseer iets leuks of daag jezelf uit met een actie!

Vanaf december kan je ook helpen met Vraag Een Plaat Aan. Dit kan via de website van 3FM. Liever direct doneren? Dan kun je direct een donatie doen op seriousrequest.metakids.nl. Elk beetje helpt, dus kies de manier die het beste bij jou past en doe mee! Samen maken we een verschil.

Wat wordt er met alle donaties aan 3FM Serious Request 2024 gedaan?

Met 3FM Serious Request zetten de Glazen Huis-dj’s, en alle actienemers die een actie starten voor 3FM Serious Request, zich in voor onderzoek. Met het opgehaalde geld kan Metakids onderzoek financieren naar de ontwikkeling van een medisch dieet, waardoor afvalstoffen niet langer ophopen en er genoeg energie is voor groei. Maar ook het ontwikkelen van een medicijn waarmee de energieproductie wordt geboost en het lichaam gezond blijft. Met de donaties kan ook het onderzoek naar gentherapie worden gefinancierd: het ontwikkelen van een behandeling waarmee een DNA-fout bij een kind kan worden gerepareerd.

Over Metakids
Elke dag wordt er in Nederland een kind geboren met een metabole ziekte (een schrijffoutje in het DNA). De ziekte is erfelijk en zorgt voor aftakeling, veel pijn en verdriet. Voor veel van deze kinderen is er geen behandeling. Dit is onacceptabel. Metakids strijdt voor een wereld waarin metabole ziekten behandelbaar of te voorkomen zijn en waar geen kind meer komt te (over)lijden aan een metabole ziekte. Metakids zet alles in het werk om ervoor te zorgen dat over 10 jaar de helft van de metabole ziekten te behandelen zijn.

Over 3FM Serious Request x Metakids
Net zoals elk jaar zet 3FM Serious Request zich ook dit jaar weer in voor een goed doel. Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor Metakids. Tijdens de week voor kerst, van 18 t/m 24 december 2024, bivakkeren drie 3FM-dj’s in het Glazen Huis in Zwolle. Samen met heel Nederland spannen ze zich dag en nacht in om door middel van non-stop live radio en het draaien van platen (Vraag Een Plaat Aan) in ruil voor donaties zoveel mogelijk geld op te halen. Meer informatie? Bezoek de website van 3FM Serious Request.