23 augustus 2021

Helaas is de Dam tot Damloop van 18 en 19 september afgelast. Maar onderzoek naar metabole ziekten mag niet ook stil staan.

We zijn dankbaar dat Metakids dit jaar al meer dan 150 aanmeldingen had. Deelnemers met bijzondere redenen om mee te doen. Gemotiveerd door hun kinderen, kleinkinderen of vrienden die dagelijks te maken hebben met de heftige gevolgen van een metabole ziekte. Ook deelnemers die wilden meedoen als eerbetoon aan een kind dat, verdrietig genoeg, al overleden is.

Toch onderzoek in beweging

Actienemers hebben vaak ook al donaties gekregen voor hun sportieve prestatie. Alle donaties, inmiddels meer dan 30.000 EUR, worden besteed aan onderzoek naar metabole ziekten. Alle actienemers hebben dan ook persoonlijk bericht van ons ontvangen. Iedereen die deel zou nemen, vragen we in dat bericht om in het weekend van 18 en 19 september tóch een sportieve uitdaging aan te gaan, veilig, op afstand en in de eigen omgeving én om nog steeds vrienden te vragen je te sponsoren. Voor de Dam tot Damloop gaan we niet lopen, maar we laten noodzakelijk onderzoek naar metabole ziekten niet stilstaan.

Ook meedoen?

Post in je Metakids-shirt een mooie foto of leuk filmpje op social media en tag ons om zo samen aandacht te creëren voor metabole ziekten. Op je eigen (team)actiepagina (op www.actievoormetakids.nl) kun je ook een update geven aan je volgers en je actiepagina delen via WhatsApp, Facebook en andere social media. Gebruik bij een social bericht @metakids en de hashtags #stopmetaboleziekten en #metakids.

Zo zorgen we er samen voor dat onderzoek niet stil blijft staan.