11 december 2023

Collega Ina van der Velde aan het woord over haar werk bij Stichting Metakids.

Ik ben Ina van der Velde en het vak van verpleegkundige heb ik altijd mooi gevonden. Het verpleegstersspeldje, dat ik samen met mijn diploma kreeg, bewaar ik dan ook thuis vol trots op een bijzonder plekje. Lange tijd werkte ik als verpleegkundige met kinderen leidend aan een chronische ziekte of een beperking. Ik ondersteunde gezinnen zo goed als ik kon en heb aan den lijve ondervonden wat een zorgen en hartzeer, maar ook wat een liefde en verbondenheid het hebben van zo’n kindje met zich meebrengt.

Grote bewondering heb ik in de loop der tijd gekregen voor de flexibiliteit en puurheid waarmee kinderen het leven beleven en tegemoet treden, zelfs als ze ernstig ziek of beperkt zijn. Alle kinderen, dus ook de ‘Metakids’, verdienen wat mij betreft een zo fijn mogelijk kinderleven. En dat is waar ik me graag voor inzet.

Voorheen als verpleegkundige, en nu als projectmanager Onderzoek & Bestuurszaken binnen Metakids. Want onderzoek is ontzettend belangrijk als we de kwaliteit van leven van kinderen met een metabole ziekte willen verbeteren. Hoe meer artsen en onderzoekers te weten komen, hoe sneller en effectiever goede zorg en behandelingen kunnen worden ingezet. Ik vind het prachtig om hier in mijn rol een bijdrage aan te mogen leveren.