Chefkok London Loy dook met zijn dochter Nin-Jah eens thuis de keuken in voor een feestelijk eiwitarm en melkvrij dessert tijdens de Paasdagen. Want, veel kinderen met een metabole ziekte hebben een eiwitbeperkt dieet. Bekijk de video en ga thuis ook samen aan de slag.
Er bestaan heel veel metabole ziekten, vaak met heel specifieke dieetvoorschriften. Helaas konden we voor dit recept geen rekening houden met alle dieetvoorschriften die er zijn. We raden je bij gebruik aan om de voedingsstoffen bij te houden zoals je gewend bent.
Eiwitarme kokostrifle
Ingrediënten voor 4 personen
- 540 gr kokosyoghurt (BIO) vegan
- 160 gr bosbessenjam
- 160 gr abrikozenjam
- 12 verse aardbeien
- 8 frambozen
- 8 blauwe bessen
- rasp van 1 citroen
- 1 eetlepel honing
Verder nodig
Vier glazen kommetjes of hoge glazen
Bekijk voor de bereiding de video
Eerder maakte London twee eiwitbeperkte recepten voor geroosterde groentesalade en een pastagerecht.
Of lees over een handige app, de Eiwitkenner.