17 november 2023

Trots op onze nieuwe regio-ambassadeur Jill Hermans! Als research technician op de afdeling genetisch metabole ziekten in het Amsterdam UMC doet zij zelf al langere tijd onderzoek naar metabole ziekten. En toen zij het afgelopen jaar Zuid-Holland vertegenwoordigde tijdens de landelijke missverkiezing Miss Beauty All Stars, koos zij Metakids als goed doel om geld voor in te zamelen. Nóg meer onderzoek en bekendheid mogelijk maken, dat is haar belangrijkste doel in deze nieuwe rol.

Mijn naam is Jill Hermans en ik ben 28 jaar oud. Mijn kennismaking met metabole ziekten vond plaats tijdens mijn werk als research technician bij de afdeling genetisch metabole ziekten in het Amsterdam UMC. Ik herinner me nog goed hoe geschokt ik was door de impact van deze ziekten op vaak jonge levens. Het verheugt me des te meer dat ik mijn wetenschappelijke bijdrage kan leveren aan onderzoek van metabole ziekten.

Als diagnostisch- en onderzoekslaboratorium hebben wij het voordeel dat patiëntenmateriaal snel kan worden onderzocht. Toch vergt het stellen van diagnoses en het uitvoeren van onderzoek veel tijd en inspanning van artsen, onderzoekers en technicians. De impact van een metabole ziekte is moeilijk te begrijpen als je er niet direct mee te maken hebt. Daarom is het van groot belang dat metabole ziekten meer bekendheid krijgen onder de bevolking.

Onderzoek naar metabole ziekten stopt nooit, maar gezamenlijk kunnen we ervoor zorgen dat het ingezamelde geld effectief wordt besteed om diagnoses sneller en nauwkeuriger te stellen.

Het afgelopen jaar vertegenwoordigde ik Zuid-Holland in de landelijke missverkiezing van Miss Beauty All Stars. Hoewel ik geniet van fotoshoots en optredens op het podium, realiseer ik me dat er meer is in het leven dan alleen deze leuke dingen. Gelukkig kreeg ik de kans om namens de verkiezing mijn eigen goede doel te kiezen om geld voor in te zamelen. Gezien mijn baan koos ik snel voor Metakids. Als actie heb ik zelfgemaakte zeep verkocht, waarbij alle opbrengst naar Metakids ging.

In het laboratorium werken ik en mijn collega’s hard aan het verbeteren van diagnoses voor genetisch metabole ziekten, en vanaf nu zet ik me ook buiten het lab in als regio-ambassadeur voor Metakids. Ik geloof dat elk leven uitzicht moet hebben op een mooie toekomst, en daar werken wij hard aan. Wil jij ons helpen door een donatie te doen?

Lees hier meer over hoe jij regio ambassadeur kunt worden van Metakids!