Speciaal voor alle Dam-tot-Dam deelnemers die dit jaar meedoen voor Metakids heeft ambassadeur chef-kok London Loy het recept ‘Kracht’ op papier gezet.

Bereiding:

Verwarm een grote koekenpan met een scheut milde olijfolie en bak hierin het spek krokant. Breng op smaak met zwarte peper en chili flakes. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Fruit een paar minuten mee totdat de ui glazig is en de knoflook begint te geuren.

Voeg de tomatenblokjes toe aan de koekenpan en roer goed. Laat de saus 20-30 minuten sudderen totdat de saus mooi dik begint te worden. Proef de saus en breng indien nodig op smaak met een beetje zout.

Kook de pasta in een grote pan met water met een flinke snuf zout. Kijk voor de kooktijd op de verpakking. Bewaar ook een kop van het kookvocht.

Meng de pasta door de saus en voeg het kookvocht toe. Roer goed en laat nog een paar minuten sudderen totdat de pasta de gewenste garing heeft en de saus de pasta goed bedekt.

Serveer de pasta met de geraspte Parmezaanse ,fijn gehakte peterselie, basilicum en eventueel wat extra zwarte peper.

Tip: wat in partjes gesneden wilde cherry tomaten is hier heerlijk bij.

Pasta met pancetta en verse kruiden

Ingrediënten:

  • klein scheutje milde olijfolie om te bakken
  • 100 g pancetta, in kleine stukjes
  • zwarte peper
  • ½ a 2 tl rode chili flakes
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 750 g tomatenblokjes in blik
  • keltich zout naar smaak
  • 400 g  bucatini, holle spaghetti, volkoren spaghetti of gebruik lekker groente spaghetti, Combi kan ook
  • Klein beetje parmezaanse kaas naar smaak
  • ½ bosje platte peterselie
  • Bieslook fijn gesneden is optioneel
  • Paar blaadjes basilicum, gescheurd met de hand

Veel succes met de voorbereiding en genieten maar!