14 oktober 2020

Met de online tikkertjesrace ‘Tikkie jij rent ‘m’ hebben alle deelnemers in september maar liefst 27.738 euro opgehaald voor onderzoek naar metabole ziekten.

Iedereen kon een maand lang meedoen met dé online tikkertjesrace actie en vervolgens kon je de actie doortikken naar vrienden. Naast alle Metakids ambassadeurs droegen ook andere bekende Nederlanders hun sportieve steentje bij.

Waar sportievelingen gewoonlijk maanden trainden voor hun top prestatie, of gewoon voor een leuke dag tijdens de Dam tot Damloop voor Metakids, was het dit jaar door de coronamaatregelen nodig om zelf invulling te geven aan de inzet. Zo ging Metakidsambassadeur London Loy skeeleren voor onderzoek, maar er werd ook gefietst, gewandeld en gelopen. Anderen steunden de actie financieel en tikten de actie door.

Directeur Pieter Brinkhorst: “We hebben de Dam tot Damloop dit jaar echt wel gemist, het is een publiekstrekker die ook fondsenwervend voor ons belangrijk is. Maar dankzij een creatief idee konden we de achterban van Metakids dit alternatief bieden. We zagen in deze maand veel enthousiaste reacties, waar we erg blij mee zijn. Deelnemers hebben niet alleen onderzoek gesteund, door hun deelname ook op social media te tonen maakten ze metabole ziekten toch weer een stuk bekender.”