Zen Link

“Het voelt kwetsbaar om mijn verhaal te delen, maar ik wil de werkelijkheid laten zien en die puurheid vertalen naar een hoopvolle boodschap in mijn muziek. Iets wat kan resoneren en verbinden met mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt”

– zanger Chris Link, ambassadeur sinds 2024.

Chris deed in 2006 mee aan X-Factor en eindigde destijds als vijfde. Toen heeft hij een tijd muziek gemaakt onder de naam Chris LeMay. In 2015 deed hij mee aan The Voice Of Holland, waar hij zijn eigen versie zong van het nummer ‘Samen Zijn’ van Willeke Alberti. In de tekst van dit nummer, over het koesteren van de laatste momenten met iemand van wie je houdt, schreef hij destijds voor zijn broer en schoonzus.”

“Een jaar daarna werden zijn tweeling Izzy en Zen geboren. Zijn zoontje werd geboren met een metabole ziekte en overleed 7 dagen later. Tijdens zijn korte leven beloofde Chris aan zijn zoon dat hij zijn naam in ere zou houden, dat het niet voor niets zou zijn. Dit vormt het startpunt van een nieuw muzikaal avontuur. Een pad dat hij zonder Zen nooit zou hebben bewandeld, waardoor elk woord en elke melodie die hij schrijft nu verweven is met zijn zoontje. Muziek die een diepere laag heeft gekregen en ook voor luisteraars betekenis kan hebben.

Binnenkort komt er een documentaire uit over het verhaal van Chris en zijn vrouw Stefanie. Wat tevens een introductie is tot het Zen Link-project en een blik op Chris als artiest. Dit intieme en soms confronterende document onthult de schoonheid van verdriet, waarbij bijzondere momenten worden gedeeld. Het hoofddoel is elkaar te blijven verwonderen en te herinneren aan de magie van het leven, wat nog zoveel mooier wordt als je er betekenis aan gaat geven.

‘The Story Ain’t Over Yet’ is zijn eerste single onder de naam Zen Link. Met deze gedachte wil Chris zich ook inzetten voor Metakids om metabole ziekten zo goed mogelijk behandelbaar te maken en alles wat daaromheen komt kijken.

Mini-docu/trailer The story ain't over yet

The story ain't over yet