Afgelopen maart werd Esila alweer vier jaar. Elke verjaardag is voor ons een mijlpaal en dat vieren we ieder jaar met een leuke fotoshoot. Dit jaar moesten we de fotoshoot verzetten door een ziekenhuisopname. Net zoals onze dromen, verwachtingen en vele mijlpalen.

Ons leven raakt steeds meer ingenomen met de intensieve zorg voor Esila. Ze groeit als kool en kan niet meer verzorgd worden in onze huidige woning. We moeten verhuizen naar een aangepaste woning. We leveren telkens een stukje in van wat nog “normaal” was in ons leven.

Elk verjaardag voelt dubbel. We weten dat de aftakeling ieder moment kan beginnen. Zal dat dit jaar zijn? We zijn blij en dankbaar, want ondanks alle onzekerheden is ze nu een jaartje ouder! Samen met haar groeit ook onze oneindige liefde en de daarbijhorende angst.

Hoe groter de liefde, des te groter de angst.

Betül Öztürk

Betül Öztürk is moeder van de vier jarige Esila. Haar dochter is geboren met een erfelijke metabole ziekte. Voor Metakids schrijft zij iedere maand een blog over de impact van deze metabole ziekte op hun leven.