Sinds het verlies van zijn zoon Thijs is vader John zeer nauw betrokken bij Metakids. Bij de Dam tot Damloop kan hij samen met zijn team mooie herinneringen ophalen aan Thijs. In de voorbereiding hierop coacht hij zijn teamleden en hoopt hij een fantastisch bedrag voor Metakids op te halen.

Waarom ik mij inzet voor Stichting Metakids en meeloop aan de Dam tot Damloop 2024:
Onze lieve kanjer Thijs is op 22 oktober 2018 overleden op 15-jarige leeftijd aan de gevolgen van de zeldzame metabole ziekte ML ASA. Op 13-jarige leeftijd begon de ziekte zich te openbaren. Na een half jaar van onderzoeken werd de diagnose in juni 2017 vastgesteld. Dat een kinderleven zo snel verwoest kan worden door deze slopende ziekte is niet te bevatten. De positieve en wilskrachtige invloed die Thijs tijdens zijn ziekte heeft laten zien geeft ons de moed en kracht om door te gaan met ‘leven’ en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoeken en behandelingen. Hiermee wil ik andere kinderen met een metabole ziekte helpen een toekomst te geven.

Ik heb mij ingeschreven voor het onderdeel: 10 Engelse Mijl, 16 KM op zondagochtend 22 september 2024, omdat ik deze speciaal ren met Thijs in mijn hart. Achteraf weten we nu dat Thijs al van kinds af aan heel snel een soort verzuring in zijn benen ervaarde, maar hij dacht dat deze pijn normaal was. Dit bleek dus achteraf door een metabole ziekte te komen. Door zelf te gaan hardlopen en een soort van heel diep te gaan ervaar ik elke keer weer waar mijn dappere zoon doorheen moet zijn gegaan, maar nooit zeurde of opgaf.

Mijn quote of the day:
Rennen met Thijs (m’n grootste vriend) in mijn hart.

Mijn team:
Team Thijs.

Wat ik samen met mijn team hoop op te halen:
Herinneringen, vanaf het eerste jaar in 2018 net drie weken na het overlijden van Thijs kwamen we met Metakids in aanraking en zijn we vanaf toen elk jaar mee gaan doen, van wandelen tot rennen, allemaal met Thijs in ons hart. Deze dag lopen, rennen en halen we herinneringen op en wanneer we dan ook nog een mooi bedrag bij elkaar hebben opgehaald is de dag zeker geslaagd.

Zo zal ik mij gaan voorbereiden:
Tien mijl hardlopen is niet niks en heeft zeker een serieuze voorbereiding nodig, vooral voor de sportieve mensen die niet regelmatig lopen. Met mijn enthousiasme heb ik de teamleden gevraagd deel te nemen aan team Thijs en coach ze om op tijd te beginnen met trainen, zodat ze goed voorbereid aan de start verschijnen. Daarnaast support ik ze om een eigen pagina aan te maken en daar waar men wil en kan sponsoren te zoeken. Inmiddels mag ik mijzelf een ervaren hardloper noemen en volg mijn eigen trainingsschema en ben al in voorbereiding voor mijn eerste marathon.

Mijn eerste Dam tot Dam loop was:
In 2019 8 km by night, toen kwam helaas Corona en hebben we in 2021 de alternatieve Dam tot Dam in eigen regio gewandeld, 2022 de 20 km gewandeld, 2023 de 10 mijl run.

Mijn mooiste moment bij de Dam tot Damloop tot nu toe:
Mijn eerste 10 miles run, met zoveel mensen tegelijkertijd de IJtunnel in rennen, is machtig mooi om te zien en te beleven. En dan langs de kant van de weg zoveel supporters, door hun enthousiasme kom je sowieso over de finish.

Wat kunnen (nieuwe) deelnemers verwachten:
Een mooi en bijzonder evenement. Goed georganiseerd door Metakids en na afloop een warme samenkomst bij de stand.

Als ik wie dan ook zou mogen uitdagen om met mij mee te lopen dan zou dat zijn:
Ik zou het zo niet weten, maar waar het vooral om moet gaan is dat diegene er ook echt heel veel zin en lol in heeft om samen met ons mooie “team Thijs” mee te lopen of ons te supporten.

En na afloop?
Dan komt iedereen samen in de hospitality tent van Metakids in het VIP-dorp in Zaandam en dan is het tijd voor een koud frisje of biertje, een heerlijke versnapering en een welverdiende ontspannende sportmassage.

Mijn advies en tips voor deelnemers of mensen die overwegen deel te nemen aan de Dam tot Dam of zich in te zetten voor Stichting Metakids:
Niet langer wachten of twijfelen. Sluit je aan bij team Thijs en kom ervaren wat een prachtig evenement de Dam tot Dam is.

Dus: ga gauw naar de Dam tot Damloop pagina en schrijf je in of sponsor ons team.

Tot Dam!

In EO tv-programma Ik Mis Je vertellen Manon en John over wie zij missen, zoon en broertje Thijs, die door een metabole ziekte op 15 jarige leeftijd overleed. Bekijk het fragment vanaf 19 minuten en 30 seconden.