Op woensdag 9 november 2022 lanceerde Metakids vol trots de campagne ‘Trots op jou’, in samenwerking met Paulie Pocket & zanger Wesly Bronkhorst. 

Bobby en zijn zus Robine zijn beiden geboren met een metabole ziekte waardoor o.a. blindheid en kinderdementie optreden. Tijdens de campagne lancering kregen zij de eerste ‘Trots op jou’- armbandjes uitgereikt door Wesly Bronkhorst.

Trots op jou

Met de campagne ‘Trots op jou’ vernoemd naar Wesly’s grootste hit willen wij de ernst van metabole ziekten onder de aandacht brengen en het baanbrekende onderzoek gentherapie voor kinderdementie steunen.

Op wie ben jij trots?

Koop een uniek ‘Trots op jou’- armbandje en laat het hem of haar weten. Zo help jij mee om te zorgen dat kinderen als Bobby en Robine – én hun ouders, broertjes en zusjes, waarop de ziekte ook enorme impact heeft – een uitzicht krijgen op een langer leven met meer kwaliteit en toekomstperspectief.  

De gehele opbrengst van deze actie zal door Paulie Pocket gedoneerd worden aan Metakids. Het bedrag zal volledig ten goede komen aan het onderzoek gentherapie voor kinderdementie.


“Ik ben trots op mijn kinderen, hoe zij door het leven wandelen ondanks zware tijden. Trots op mijn familie en de zorgverleners die altijd klaarstaan. Onderzoek is uiterst belangrijk! Op deze manier geven we alle kinderen met een metabole ziekte een kans op een zo’n goed mogelijk leven.” 

– Pamela, moeder van Bobby & Robine