23 september 2019

Wat was het een feest! Tijdens de Dam tot Dam startten een recordaantal deelnemers (230!) voor Metakids om samen geld op te halen voor onderzoek naar metabole ziekten. De teller heeft de €92.000 euro overschreden.

Op zaterdag wandelden 110 deelnemers in Metakids-shirt de 10 of 20 kilometer, waaronder twee ambassadeurs, Carly Wijs en London Loy. Heel bijzonder: Marco wandelde met zijn zieke dochter Vera in een sportieve rolstoel. Die avond liepen 30 deelnemers de Dam tot Dam by Night. Onder hen ook Team Joël, dat al jaren trouw meedoet.

Op zondagochtend startten op de Dam 11 wielrenners voor Metakids de Fietsclassics. Om 11:00 uur was het tijd voor de 79 hardlopers. Onze eigen ambassadeur Rick Brandsteder gaf het startschot, nadat hij het belang van onderzoek naar metabole ziekten nog luid en duidelijk aan het publiek had uitgelegd.

Het team Lopen voor Julia deed mee voor de nu 1-jarige Julia met de metabole ziekte OTC. Het meisje mocht de laatste paar meters van haar vaders race mee op zijn nek. Emotioneel was het voor team Hart-lopen voor Nina. Eind 2018 werd bij de jonge Nina een metabole ziekte vastgesteld, in april is zij hieraan overleden. Team Thijs was het hele weekend aanwezig en maakte veel indruk door de overleden Thijs al lopend te eren.

Nogmaals heel veel dank aan alle teams: CD4Metakids, Lopen voor Pip en Teun, Team Mandy, Hart-lopen voor Nina, Lopen voor Julia, Lopen voor Leven, Osborne Clarke, Team Olivier, Team Mitch, DXC, Team Elize, Team Luca en Brent, Lopen voor Vera, Team Charo en Djavi, Team Carmen en Vera, Running for Mick, Team Opsterlân, Brigitte Elshout, Dfons aan de Wandel, Ruijsjes en Run4 future en alle individuele lopers!

Heel belangrijk waren ook: alle donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers, familie en vrienden aan de kant en onze sponsoren STB en Sportverzorging Oost Nederland. We kijken terug op een buitengewoon mooi Dam tot Damweekend. Een weekend waarin we samen geld ophaalden voor een toekomst waarin álle metabole ziekten behandelbaar zijn.