18 april 2019

Vol trots kijken we terug op een geweldig Lente Diner, een groot succes! Dankzij alle aanwezigen is er maar liefst 285.735 euro opgehaald voor onderzoek naar metabole ziekten.

Metakids ambassadeurs Rick Brandsteder en Dieuwertje Blok presenteerden een avond met optredens, ontroerende films, aandacht voor onderzoek en natuurlijk: een spectaculaire veiling. Op het podium nam ook Prinses Laurentien het woord. Achter de schermen was zij met haar stichting betrokken bij de totstandkoming van het United for Metabolic Diseases (het UMD), het nieuwe samenwerkingsverband tussen alle academische metabole centra in Nederland.

Een toekomst voor kinderen

De avond stond in het teken van de lente. De lente als symbool voor een toekomst voor kinderen met een metabole ziekte. Metakids gelooft, samen met de artsen, in een toekomst waarin deze kinderen kunnen bloeien. Pieter Brinkhorst, de nieuwe directeur van Metakids, nam aan het einde van de avond een cheque met het geweldige bedrag van maar liefst 285.735 euro voor onderzoek naar metabole ziekten in ontvangst.

Metakids kijkt terug op een geweldige avond, met dank aan alle sponsoren, vrijwilligers, ouders, wetenschappers en aanwezigen.