RTL4 op zondag 23 oktober om 14:00 uur.

Op zondag 23 oktober besteedt het RTL 4 programma Dit is Holland aandacht aan Metakids en metabole ziekten. Dit is Holland brengt iedere week passievolle verhalen in beeld over ondernemend Nederland. In samenwerking met kinderarts metabole ziekten Sabine Fuchs uit het WKZ laten we zien hoe belangrijk de missie van Metakids is om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de ernst en impact van metabole ziekten. Fuchs geeft aan dat we op een heel belangrijk kantelpunt staan in onderzoek, maar ook hoe hard er nog geld nodig is om het doel te bereiken.

Zondag 23 oktober 2022 zal de aflevering met daarin Metakids rond 14:00 uur worden uitgezonden op RTL 4. De daarop volgende zaterdag wordt de herhaling rond 11:00 uur uitgezonden.

Kick

Daarnaast horen we het aangrijpende verhaal van Heleen, één van de ouders uit onze campagne en moeder van Kick. Kick overleed aan een metabole ziekte toen hij 4,5 maand oud was. Heleen vertelt over de onzekerheid en de wanhoop voor ouders en hoe belangrijk onderzoek is. Onderzoek is de enige weg naar beter.

Kijk hier de uitzending van Metakids in Dit is Holland terug

Steun Metakids in onderzoek naar snelle diagnose en behandeling