Chefkok en ambassadeur London Loy maakte voor ons een eiwitarm recept voor een dessert om samen te maken en van te genieten, zelfs met een streng dieet door een metabole ziekte. Met wie ga jij aan de slag?
Dit is een voorbeeld van een eiwitarm recept. Veel (jonge) patiënten met metabole ziekte of stofwisselingsziekte hebben een streng dieet, om zo de schade door de ziekte te beperken. Volg bij het maken van onze recepten altijd de adviezen die je van je diëtist en arts hebt ontvangen.
Panna cotta paasei met chocolade saus
Ingrediënten 5 a 6 potjes
- 2 vanillestokjes
- 700 ml ProZero (of een andere eiwitarme melkvervanger)
- 4 g agar-agar
- 300 ml kokosroom
- mix kleine paas eitjes
- pure chocolade saus
Optioneel als je geen chocolade lust of mag: coulis van mango of rood fruit, een theelepel per potje.
Bereiding van de panna cotta
Schraap merg van de vanillestokjes en doe dat in een steelpan. Voeg de ProZero, de agar-agar en de kokosroom toe aan de pan en meng goed. Laat drie minuten koken, mix goed met een staafmixer. Giet het mengsel in potjes en laat afkoelen. Dek af met wat keuken plastic. Plaats minimaal drie uur in de koelkast. De panna cotta moet voldoende opstijven. Haal de folie van de eitjes er vanaf en plaats max 3 kleine paaseitjes op de panna cotta, druk licht in. Of kies 1 medium grote paasei in het midden. Voeg er een beetje chocolade saus aan toe. Neem je geen chocola, dan de coulis van mango of rood fruit.
… En geniet!