19 december 2023

Goed nieuws voor Metakids! De Postcode Loterij verlengt per 1 januari 2024 de samenwerking met Metakids voor een periode van 5 jaar.

Sinds 2014 ontvangt Stichting Metakids jaarlijks een grote bijdrage die besteed wordt aan noodzakelijk onderzoek naar metabole ziekten en meer naamsbekendheid. Onlangs is de samenwerking geëvalueerd, en heeft de loterij besloten de samenwerking voort te zetten. Marieke Rodenhuis, Hoofd Goede Doelen Postcode Loterij: ‘Wij zijn heel trots dat de Postcode Loterij dankzij haar deelnemers Stichting Metakids de komende 5 jaar weer steunt.’

Deze prachtige samenwerking met de Nationale Postcode Loterij is de basis van het voortzetten van het financieren van onderzoek naar metabole ziekten. We zijn dan ook ontzettend dankbaar dat dit geborgd is voor 2024 t/m 2028. Samen strijden we voor een wereld waarin metabole ziekten behandelbaar of te voorkomen zijn en waar geen kind meer komt te (over)lijden aan een metabole ziekte.

De Postcode Loterij draagt bij aan talloze goede doelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de ruim drie miljoen deelnemers gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. We zijn ontzettend dankbaar voor hun voortdurende steun en hierbij danken we ook de deelnemers van de Postcode Loterij. Lees hier meer over hun steun aan goede doelen.