Steun Metakids deze zomer met lege flessen en blikjes! Bij alle Dirk van Broek supermarkten in Nederland kun je tot en met 16 juli je statiegeldflessen doneren voor Metakids. Doneren is simpel, je kunt je bon in de daarvoor bestemde collectebus stoppen die naast onze flessenautomaat staat in ieder filiaal.

Tussenstand: op 1 juli staat de teller van deze actie al op 18.000 euro!
Wat een geweldige opsteker voor onderzoek.

In Nederland wordt om de dag een kind geboren met een metabole ziekte, een ernstige stofwisselingsziekte die leidt tot vroegtijdige aftakeling van deze meestal jonge kinderen. Zonder behandeling komen kinderen  te overlijden. Van de meer dan 1.500 metabole ziekten is op dit moment slechts 15% behandelbaar. Dit zorgt voor een wanhopige lange zoektocht met veel verdriet, intensieve zorg en heeft een verwoestend effect op het leven van vele kinderen. Samen kunnen we dit veranderen. Doneer je statiegeld en maak behandeling mogelijk.

Hoe het werkt

Van 5 juni tot en met 16 juli 2022 voeren alle filialen van Dirk van den Broek actie voor Metakids. Help mee door je statiegeldbon aan Metakids te schenken. Bij het flesseninleverpunt staat in de actieperiode een donatiebox. In eerdere jaren zamelden de klanten van deze supermarkten samen wel bijna 50.000 euro in voor verschillende goede doelen.
Door Metakids te steunen versnellen we samen onderzoek voor kinderen en brengen we behandeling dichterbij!

Statiegeldactie ook lokaal mogelijk

Het is voor het eerst dat Metakids door een supermarktketen als landelijk doel omarmd wordt, geweldig! Maar wist je dat veel lokale supermarkten de mogelijkheid bieden om een statiegeldactie te doen? Verschillende actienemers hebben zo al enorm veel aandacht en donaties kunnen vragen voor onderzoek. Zo ook vrijwilliger Jeffrey, die meerdere supermarkten in en om zijn woonplaats vroeg een poster en donatiebox voor Metakids te plaatsen, met het verhaal van zijn dochter Julia. Zij heeft de metabole ziekte OTC. Daarom opende Jeffrey met Julia namens Metakids de bijzondere flessenactie van Dirk van den Broek.

Doneer jij ook je statiegeldbon?

Wil jij meer weten over de actie bij Dirk van den Broek?
Klik dan snel hieronder en lees hoe jij mee kunt doen met de actie om onderzoek naar metabole ziekten te steunen.