4 maart 2022

Stap op de fiets en doe met ons mee met de Stofwisseltour op zaterdag 2 juli! Een fietstocht voor alle niveaus en het sportieve evenement van, voor en door de metabole community.

De Stofwisseltour vindt voor de elfde keer plaats en wordt breed gedragen door organisaties die zich inzetten voor kinderen met een metabole ziekte, ook wel stofwisselingsziekte. Op de dag zelf rijden ouders, artsen en anderen betrokkenen één of meerdere routes vanuit de centrale locatie, Boerderij Weistaar in Maarsbergen. De kortste route is 46 km. Wie alle routes rijdt, zit maar liefst 194 km in het zadel. We vragen aan alle deelnemers niet alleen een mooie sportieve prestatie te leveren, maar ook de omgeving om een donatie voor onderzoek naar metabole ziekten.

Dit jaar kunnen 400 deelnemers meedoen. Er zijn nog ongeveer 150 vrije plekken. Schrijf je dus snel in, voor 22 april.
Lees voor alle praktische informatie de actiepagina

Van de metabole community

De Stofwisseltour is van, voor en door verschillende organisaties die hard werken aan een betere toekomst voor kinderen met een metabole ziekte, organisaties uit de metabole community. Sinds 2020 werken meer dan 30 metabole patiëntenorganisaties, fondsenwervers en artsen en onderzoekers van het UMD steeds meer samen, gesteund door onder meer Prinses Laurentien van Oranje en de Number 5 Foundation.

Begin met herdenking

De Stofwisseltour begint met een herdenking aan alle kinderen en (jong) volwassenen die zijn overleden aan de gevolgen van hun metabole ziekte. Want nog steeds zijn metabole ziekten één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. De Stofwisseltour 2022 wordt georganiseerd door Stofwisselkracht, Energy4All, Ride4Kids, Join4Energy en Metakids. Naast deze organisaties zullen ook andere teams deelnemen aan dit evenement, zo rijdt er altijd een team van artsen en onderzoekers mee. Elk team haalt fondsen op voor de stichting waar het voor fietst. Lees hier meer over de Stofwisseltour.

Sponsors zijn welkom

Wil je niet fietsen, maar wel met je bedrijf Metakids voor dit evenement steunen? Sponsor Metakids op deze dag! Dit kan op verschillende manieren en niveaus. Neem hiervoor contact op met Dominique Knaepen: via mail of telefonisch op 06- 48 36 25 67.

Binnenkort ook Dam tot Damloop

We zijn blij dat grote sportevenementen eindelijk weer kunnen! Niet alleen is Team Metakids bij de Stofwisseltour, binnenkort openen we ook de inschrijving voor de Dam tot Damloop. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor een eerdere editie in 2020 of 2021, kan automatisch meedoen, je ontvangt vanzelf bericht van ons.
En dan zijn er nog al die andere sportevenementen. Het wordt een mooie zomer voor actienemers met Metakids!