16 september 2020

Het was een lang gekoesterde wens van Linda en Dennis van den Boogaart om met hele gezin naar Schotland te gaan. Hun zoontje Loek overleed echter vorig jaar aan een metabole ziekte. Dankzij een cheque van het VriendenFonds van de VriendenLoterij komt die reis er alsnog, ter ere van Loek.

In september 2018 wordt Loek geboren, het jongere broertje van Roos. Na een paar maanden zien zijn ouders dat hij passief wordt, maar verschillende onderzoeken laten niets zien. Pas in februari 2019 komt een diagnose, Loek heeft de Ziekte van Krabbe en zal waarschijnlijk zijn eerste verjaardag niet halen.

Al snel na dit hartverscheurende nieuws starten Dennis en Linda een inzamelingsactie voor Metakids. Niet voor Loek, maar voor onderzoek, zodat andere kinderen dit lot in de toekomst kan worden bespaard. Het stel vertelt hun verhaal in lokale kranten en hun omgeving steunt hun actie. Samen halen zij meer dan 13.000 euro op voor onderzoek.

In juli 2019 overlijdt Loek aan de gevolgen van de slopende metabole ziekte, hij is dan pas 10 maanden oud. Dennis, Linda en Roos voelen de afwezigheid van Loek nog dagelijks. Om dit gezin een hart onder de riem te steken, droeg Metakids hen voor bij het VriendenFonds.

Dennis en Linda ontvingen de cheque uit handen van familie en reageerden bijzonder verrast: “Super bedankt Metakids en VriendenLoterij! Het is zo bijzonder dat we deze reis alsnog mogen maken, met Loek in ons hart.”

Over het VriendenFonds

Dankzij de vele acties van vrijwilligers financiert Metakids onderzoek naar metabole ziekten. De VriendenLoterij ziet het belang van deze vrijwilligers en helpt ons via het VriendenFonds om ze in het zonnetje te zetten.