9 augustus 2019

Dankzij het VriendenFonds mag Metakidsvrijwilliger Manon Liefers samen met haar vriend Fabian naar een voetbalwedstrijd van F.C. Barcelona in Spanje, ter nagedachtenis aan haar broertje Thijs. Het is een grote wens die uitkomt.

Manon kreeg de cheque uitgereikt in het kantoor van Metakids, waar ze nietsvermoedend met haar familie langskwam voor een bezoekje. Ze was dan ook totaal verrast: “Is dit voor mij? Wat geweldig dat ik dit ter ere van mijn broertje mag gaan doen!”

In oktober 2018 is Thijs, het broertje van Manon, op 15-jarige leeftijd overleden aan een metabole ziekte. Hij was groot voetbalfan en wilde graag nog naar een wedstrijd in Barcelona. Dit is helaas niet meer gelukt. Sinds zijn overlijden zet Manon (19 jaar) zich samen met vrienden en familie in voor Metakids, om zoveel mogelijk fondsen te werven voor onderzoek naar metabole ziekten. Zo organiseerden ze onder meer een sponsorloop op hun oude basisschool in Terwolde en deden ze met Team Thijs mee met de Metakids Obstacle Race.

Directeur van Metakids, Pieter Brinkhorst: “Metabole ziekten verwoesten kinderlevens, dat blijkt ook uit het verdrietige verhaal van Thijs. Tot zijn dertiende was er niets aan de hand en binnen twee jaar was hij overleden. Dit kinderleed moet echt stoppen.
We zijn diep onder de indruk van Manon, de familie en de vrienden van Thijs, die hun verdriet omzetten in actie. We zijn dan ook blij dat we hen, via het VriendenFonds, mogen bedanken voor hun inzet. Zo kan zij de reis maken die haar broertje Thijs helaas niet heeft kunnen maken.”

Ook na de zomer komt Team Thijs weer in actie. Zo doen zij met 59 man mee aan de Dam tot Damloop op 21 en 22 september. Eerder vertelde Manon uitgebreid over het leven van Thijs.

Met VriendenFonds

Als goed doel is Metakids blij met zoveel betrokken vrijwilligers. Als beneficiënt van de VriendenLoterij kunnen wij elk jaar een aantal vrijwilligers voordragen aan het VriendenFonds om in het zonnetje te zetten. Het VriendenFonds beoordeelt die aanvragen en schenkt goede doelen een financiële bijdrage om de hartenwens te realiseren.