13 januari 2020

Een bijdrage voor een marathonrolstoel. Hiermee kon Metakids vrijwilliger Cisca van Sloten verrassen in Leeuwarden. Samen met haar jongste kinderen Charo en Djavi (beiden in een rolstoel door een metabole ziekte), traint ze namelijk de traithlon in 2021. Dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij mochten we haar in het zonnetje zetten.

Cisca, Charo en Djavi, door hun  metabole ziekte aan een rolstoel gebonden, doenvaker mee aan sportieve uitdagingen, Zo vragen zij aandacht voor de noodzaak van onderzoek naar metabole ziekten. In 2021 willen ze graag samen meedoen aan een triathlon voor Metakids.

Toen Metakidsvrijwilliger John Knol onverwacht met de cheque  langskwam, reageerde Cisca erg verrast: “Oh, wat ben ik hier blij mee. Dit betekent heel veel voor mij en Charo en Djavi. Mede door deze bijdrage kunnen wij volop trainen voor de triathlon en meedoen aan sportevenementen.”

Handje helpen

Pieter Brinkhorst, directeur Metakids: “Wij kennen Cisca als toegewijde moeder van Charo en Djavi, die allebei een ernstige metabole ziekte hebben. Naast de zorg voor haar kinderen, zet Cisca zich vrijwillig in om meer aandacht en naamsbekendheid voor metabole ziekten en Metakids te krijgen. Dit doet zij door mee te doen met sportieve acties. Wij zijn blij dat we haar dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij een handje kunnen helpen door haar een bijdrage voor een marathonrolstoel cadeau te doen.”

Cisca vertelde in maart 2019 bij Tijd voor MAX over de impact van de metabole ziekte van Charo en Djavi. Bekijk hier de uitzending terug (opent in nieuw venster).

Vrijwilligers vormen een belangrijk onderdeel van Metakids. Daarom zijn we blij dat we, dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij hun hartenwensen in vervulling mogen laten gaan.