20 augustus 2020

Metakidsvrijwilliger Jeffrey Verkuijl was compleet verrast toen bij vorige week een cheque voor een weekendje Rome ontving. Metakids kon deze uitreiken dankzij de steun van het VriendenFonds van de VriendenLoterij.

Dankzij Jeffrey doneren veel supermarktbezoekers in de regio Utrecht hun statiegeld bonnen aan Metakids. Dit doen ze omdat Jeffrey met een poster op de flessenautomaten het verhaal van zijn jongste dochter Julia (1,5 jaar) met de metabole ziekte OTC deelt en oproept om onderzoek te steunen. Supermarktklanten hebben zo samen al ruim 11.000 euro gedoneerd. Daarnaast haalde Jeffrey vorig jaar met zijn Dam tot Dam team bijna 14.000 euro op voor onderzoek. In totaal heeft hij nu al ruim 25.000 euro voor Metakids binnen gehaald. Tijd dus om hem in het zonnetje te zetten!

Jeffrey en Marit zijn trotse ouders Sara en Julia. Julia heeft de metabole ziekte ornithine transcarbamylase deficiëntie, ook bekend als OTC. Bij kinderen met deze ziekte ontbreekt een enzym, waardoor zij eiwitten uit voedsel niet goed kunnen verwerken, met vergiftiging van organen tot gevolg. Met een streng eiwitbeperkt dieet hopen haar ouders dat Julia gezond blijft.

Het was een wens van Jeffrey om eens een ontspannen weekend met Marit naar Rome te gaan. Nu hopen we dat zij dit binnenkort, veilig, kunnen doen.

Over het VriendenFonds

Dankzij de vele acties van enthousiaste vrijwilligers financiert Metakids onderzoek naar metabole ziekten. De VriendenLoterij ziet het belang van deze vrijwilligers en helpt ons via het VriendenFonds om ze in het zonnetje te zetten.