Heb jij thuis of op je werk nog (lege) cartridges, mobiele telefoons of tablets liggen die je niet gebruikt? Gooi ze niet weg, maar lever ze in en steun zo Metakids! Verzamel mee en help ons om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar snelle diagnose en behandeling voor kinderen met een metabole ziekte.

Samen met onze partner Eeko hebben we deze bijzondere actie opgezet: voor elk bruikbaar item dat wij inleveren ontvangen we een mooie vergoeding. We zijn ontzettend blij dat we hier als goed doel aan verbonden zijn en hopen op deze manier zoveel mogelijk in te zamelen. Help je mee?!

Geld voor onderzoek is hard nodig. Op dit moment hebben meer dan 10.000 gezinnen in Nederland één of meerdere kinderen met een metabole ziekte, ook wel stofwisselingsziekte genoemd. Door onbekendheid komt diagnose vaak te laat, terwijl een metabole ziekte nu juist in een zo vroeg mogelijk stadium opgespoord en behandeld moet worden om aftakeling en, in de meeste gevallen, een vroege dood bij de kinderen te voorkomen. Voor de ouders betekent het een wanhopige en lange zoektocht met veel verdriet en intensieve zorg, want van de meer dan 1.900 metabole ziekten is op dit moment slechts 15% behandelbaar.
Dit kan en moet veranderen. Help en verzamel je mee?

*De ingeleverde producten worden hergebruikt of gerecycled en krijgen zo een tweede leven.

Voor bedrijven

Met inzamelen help je met jouw bedrijf dus niet alleen het milieu; je zorgt er ook voor dat we samen onderzoek voor kinderen met een metabole ziekte (stofwisselingsziekten) kunnen versnellen: zo brengt jouw organisatie een behandeling dichterbij! De ingeleverde producten worden hergebruikt of gerecycled en krijgen een tweede leven. Voor elk (bruikbaar) item ontvangen wij een vergoeding van onze partner Eeko.

Vraag een inzamelbox aan

Wil je met jouw bedrijf meerdere mobiele telefoons, tablets of cartridges inzamelen? Vraag dan hier een gratis inzamelbox aan! Wanneer deze twintig of meer items bevat, komt Eeko de box kosteloos bij jou op kantoor ophalen. Geef hier jouw afhaling door.

Meld een openbaar inzamelpunt aan

Is jouw bedrijf openbaar toegankelijk? Geef bezoekers de mogelijkheid om hun cartridges, mobieltjes en tablets bij jullie op locatie in te leveren en zo Metakids te steunen! Meld je dan hier aan als openbaar inzamelpunt! Je bedrijfsgegevens worden gepubliceerd op de site van onze partner Eeko. Vanuit Metakids ontvang je een welkomstpakket, zodat je kan laten zien dat je voor Metakids inzamelt.

Ook items met vertrouwelijk data kunnen worden ingezameld

Als bedrijf moet je soms smartphones of tablets met vertrouwelijke data vernietigen. Ook dan kunnen we inzamelen. Neem dan rechtstreeks contact op met Eeko via 0570-858 585 of info@eeko.nl. Eeko kan de oude telefoons en/of tablets verzegeld ophalen, met een officieel verwijderingsrapport. Eeko maakt gebruik van de Blanco Mobile Device Eraser om de data definitief en veilig te verwijderen. Kijk voor meer informatie op de website van Eeko.

Verzamel mee met je school, vrienden, familie

Heb jij thuis of op school nog (lege) cartridges, mobiele telefoons of tablets liggen die je niet gebruikt? Gooi ze niet weg, maar lever ze in en steun zo Metakids! Voor elk bruikbaar item ontvangen wij een vergoeding van onze partner Eeko.

Zo help je niet alleen het  milieu; je zorgt er ook voor dat we samen onderzoek voor kinderen met een metabole ziekte kunnen versnellen. Zo  breng je een behandeling dichterbij! De ingeleverde producten worden hergebruikt of gerecycled en krijgen zo een tweede leven.

Waar vind ik een inzamelpunt?

Zie hier een overzicht van alle openbare inzamelpunten van Eeko. Je kunt je mobieltjes, tablets of lege cartridges bij elk openbaar inzamelpunt inleveren. Doe je spullen in een zak en vermeld er duidelijk op dat het voor Metakids is.

Wat gebeurt er met gebruikte mobieltjes of tablets?

De ingeleverde telefoons en tablets worden hergebruikt of gerecycled en krijgen zo een tweede leven. Eeko zorgt voor een milieuvriendelijke verwerking van de materialen. Bruikbare mobieltjes en tablets worden gewiped; alle data wordt veilig verwijderd door het gebruik van Blanco Mobile Device Eraser. Kapotte onderdelen worden eventueel vervangen. Als de smartphone of tablet werkt en eruitziet als nieuw gaat deze als ‘refurbished’ in de verkoop. Producten die niet meer bruikbaar zijn, worden gerecycled.

Wat gebeurt er met lege toners en cartridges?

De bruikbare inktcartridges of toners worden grondig gereinigd en opnieuw gevuld. De gerecyclede cartridges worden vervolgens verkocht aan groothandelaren of winkeliers, waarna ze weer in een printer terechtkomen. Producten die niet meer bruikbaar zijn, gaan naar recyclingbedrijven waar ze worden verschredderd. De edelmetalen worden gescheiden en het overige materiaal (afval) wordt afgevoerd.