Dat is handig! Draag met je gebruikte kleding bij aan onderzoek naar metabole ziekten. Goed voor het milieu én voor Metakids. Lees hier hoe het werkt.

Met een kledinginzameling kun je nu Metakids als het goed doel steunen. Start als club een actie, bestel een container of doe mee met een huis-aan-huisinzameling voor Metakids. Samen maken we we met gebruikte kleding en schoenen meer onderzoek mogelijk!

Kleding inzamelen kan op 4 manieren

 • Start zelf (met je sportclub, vriendengroep of noem maar op) een kledinginzamelactie voor Metakids. Vanaf 50 zakken haalt onze partner Climpex alles binnen 2 weken bij je op.
  Neem contact met ons op.
 • Laat een kledingcontainer van Metakids plaatsen op het terrein van jouw bedrijf, sportvereniging, instelling of school. De maten van een container zijn 2,20 x 1,15 x 1,15 meter. We vertellen je graag meer: neem contact met ons op.
 • Doe mee via huis-aan-huis inzameling; gemeentes in Nederland geven toestemming aan goede doelen om oude kleding in te zamelen. Als Metakids hiervoor toestemming heeft, ontvang je via de gemeente een kleding-inzamelzak in je brievenbus met instructies hoe deze te vullen en wanneer deze wordt opgehaald.
  Bekijk hieronder in welke gemeente binnenkort een inzamelzak in de brievenbus komt!
 • Ga met je kleding naar de containers die er al staan;
  SV Laren bij de fietsenstalling – Schuilkerkpad 2, LarenTennisvereniging Laren (LTC) op de parkeerplaats – Eemnesserweg 33 LarenGooische Lawn Tennis Club het Spieghel – Bussumse Meerweg 10, Hilversum
  Weesper Tennisclub – Papelaan 124, Weesp
  Walmerpad 8 – Purmerend
  VV SHO – Langeweg 18, Oud-Beijerland

Start je ook zelf een actie? We helpen je graag met promotiemateriaal en tips. Zo maken we er samen een succes van voor kinderen met een metabole ziekte! Neem hiervoor of voor meer vragen contact op met ons via info@metakids.nl of bel op 020 – 612 22 61.

Kleding inzamelen voor Metakids is mogelijk dankzij onze partner Climpex.

 

Huis aan huis kledinginzameling 2024

Veldhoven – 30 april
Uitgeest – 15 mei
Heiloo – 16 mei
Voorschoten – 22 mei
Castricum – 30 mei
Borne – 12 september
Aalten – 18 september
Diemen – 26 september
Zandvoort – 26 september

Benieuwd wat er in een zak of container mag?